Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Equatoriaal-Guinea

Atlas of World: Equatoriaal-Guinea. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Equatoriaal-Guinea.

Hoofdpagina - Afrika - Equatoriaal-Guinea

Informatie over Equatoriaal-Guinea

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Equatoriaal-Guinea. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Equatoriaal-Guinea. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Equatoriaal-Guinea hier:

Equatoriaal-Guinea - Overzicht:

Wat moet je weten over Equatoriaal-Guinea? Laten we beginnen met dit: Equatoriaal-Guinea werd onafhankelijk in 1968 na 190 jaar Spaanse overheersing; het is een van de kleinste landen in Afrika dat bestaat uit een vasteland en vijf bewoonde eilanden. De hoofdstad van Malabo ligt op het eiland Bioko, ongeveer 25 km van de kustlijn van Kameroen in de Golf van Guinee. Tussen 1968 en 1979 vernietigde de autocratische president Francisco Macias Nguema vrijwel alle politieke, economische en sociale instellingen van het land voordat hij door zijn neef Teodoro Obiang Nguema Mbasogo werd afgezet in een staatsgreep. President Obiang heeft geregeerd sinds oktober 1979 en werd herkozen in 2016. Hoewel sinds 1991 nominaal een constitutionele democratie, zijn presidents- en parlementsverkiezingen sinds 1996 over het algemeen als gebrekkig bestempeld. De president oefent bijna volledige controle uit over het politieke systeem en heeft juridische en bureaucratische barrières geplaatst die politieke oppositie voorkomen. Equatoriaal-Guinea heeft een snelle economische groei doorgemaakt vanwege de ontdekking van grote offshore-oliereserves en is de laatste tien jaar uitgegroeid tot de op twee na grootste olie-exporteur van Sub-Sahara Afrika. Ondanks de economische meevaller van het land door de olieproductie, resulterend in een enorme toename van de overheidsinkomsten in de afgelopen jaren, heeft de daling van de olieprijzen wereldwijd de staatsbegroting behoorlijk onder druk gezet. Equatoriaal-Guinea blijft proberen zijn economie te diversifiëren en de buitenlandse investeringen te verhogen, ondanks een beperkte verbetering van de levensstandaard van de bevolking.

Geografie van Equatoriaal-Guinea

Waar op de wereld is Equatoriaal-Guinea? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, grenzend aan de Bocht van Biafra, tussen Kameroen en Gabon. Het totale gebied van Equatoriaal-Guinea is 28,051 km2, waarvan 28,051 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlaktes stijgen naar binnenheuvels; eilanden zijn vulkanisch. Het laagste punt van Equatoriaal-Guinea is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Pico Basile 3.008 m. En het klimaat is tropisch; altijd warme, vochtige.


Inwoners van Equatoriaal-Guinea

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Equatoriaal-Guinea wonen. Het nummer is: 778,358 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Fang 85.7%, Bubi 6.5%, Mdowe 3.6%, Annobon 1.6%, Bujeba 1.1%, andere 1.4% (volkstelling van 1994). Wat zijn de talen in Equatoriaal-Guinea? Spaans (officieel) 67,6%, overig (inclusief Frans (officieel), Fang, Bubi) 32,4% (volkstelling 1994). En de religies: nominaal christelijke en overwegend rooms-katholieke, heidense praktijken. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.8 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64.6 jaar. Waar wonen de mensen in Equatoriaal-Guinea? Hier: Slechts twee grote steden met meer dan 30.000 mensen (Bata op het vasteland, en de hoofdstad Malabo op het eiland Bioko); kleine gemeenschappen zijn verspreid over het vasteland en de vijf bewoonde eilanden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Equatoriaal-Guinea zijn: Malabo (hoofdstad) 145.000 (2014).

Overheid en economie van Equatoriaal-Guinea

De hoofdstad van Equatoriaal-Guinea is Malabo; opmerking - er wordt een nieuwe hoofdstad van Oyala gebouwd op het vasteland bij Djibloho; Malabo is op het eiland Bioko en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 provincies (provincias, enkelvoud - provincia); Annobon, Bioko Norte, Bioko Sur, Centro Sur, Kie-Ntem, Litoral, Wele-Nzas. Met betrekking tot de economie van Equatoriaal-Guinea zijn belangrijke industriële producten aardolie, aardgas, houtzagerijen. Belangrijke landbouwproducten zijn Koffie, cacao , rijst, yams, cassave (maniok, tapioca), bananen, palmolienoten; vee; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolieproducten, timbe en de belangrijkste exportpartners zijn India 19,4%, China 13,5%, Zuid-Korea 13,2%, Spanje 12,3%, Italië 5,1%, Nederland 5,1%, VS 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolie sectoruitrusting, overige uitrusting, bouwmaterialen, voertuigen en de belangrijkste importpartners zijn VS 23,3%, Spanje 21,8%, China 12,8% (2016). Hoe rijk is Equatoriaal-Guinea en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $34,900 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 44% (2011 schatting).


Kaart van Equatoriaal-GuineaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy