Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Grenada

Atlas of World: Grenada. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Grenada.


Informatie over Grenada

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Grenada. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Grenada. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Grenada hier:

Grenada - Overzicht:

Wat moet je weten over Grenada? Laten we beginnen met dit: Carib indianen woonden in Grenada toen Christopher Columbus het eiland in 1498 ontdekte, maar het bleef langer dan een eeuw niet-gekoloniseerd. De Fransen vestigden Grenada in de 17e eeuw, vestigden suikerplantages en importeerden grote aantallen Afrikaanse slaven. Groot-Brittannië nam het eiland in 1762 en breidde de suikerproductie krachtig uit. In de 19e eeuw overtrof cacao uiteindelijk suiker als belangrijkste exportgewas; in de 20e eeuw werd nootmuskaat de belangrijkste export. In 1967 gaf Groot-Brittannië Grenada autonomie over zijn interne aangelegenheden. Volledige onafhankelijkheid werd bereikt in 1974 waardoor Grenada een van de kleinste onafhankelijke landen op het westelijk halfrond werd. Grenada werd op 19 oktober 1983 door een marxistische militaire raad in beslag genomen. Zes dagen later werd het eiland binnengevallen door Amerikaanse troepen en die van zes andere Caribische landen, waarmee snel de leiders en hun honderden Cubaanse adviseurs werden gevangen. Vrije verkiezingen werden het volgende jaar opnieuw ingesteld en zijn sindsdien voortgezet.

Geografie van Grenada

Waar op de wereld is Grenada? De locatie van dit land is Caraïben, eiland tussen de Caraïbische Zee en de Atlantische Oceaan, ten noorden van Trinidad en Tobago. Het totale gebied van Grenada is 344 km2, waarvan 344 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanisch van oorsprong met centrale bergen. Het laagste punt van Grenada is Caribische zee 0 m, het hoogste punt berg Saint Catherine 840 m. En het klimaat is tropisch; getemperd door noordoost passaatwinden.


Inwoners van Grenada

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Grenada wonen. Het nummer is: 111,724 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afrikaanse afdaling 82,4%, gemengd 13,3%, Oost-Indisch 2,2%, andere 1,3%, niet-gespecificeerd 0,9% (2011 est.). Wat zijn de talen in Grenada? Engels (officieel), Frans patois. En de religies: Protestant 49,2% (inclusief Pinksteren 17,2%, Zevende-dags Adventist 13,2%, Anglicaan 8,5%, Baptist 3,2%, Church of God 2,4%, Evangelical 1,9%, Methodist 1,6%, andere 1,2%), Rooms-katholiek 36%, Jehovah's Getuige 1,2 %, Rastafarian 1,2%, andere 5,5%, geen 5,7%, niet-gespecificeerd 1,3% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 31.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 74.5 jaar. Waar wonen de mensen in Grenada? Hier: Ongeveer een derde van de bevolking is te vinden in de hoofdstad van St. George's; de bevolking van het eiland is geconcentreerd langs de kust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Grenada zijn: Sint-Joris (hoofdstad) 38.000 (2014).

Overheid en economie van Grenada

De hoofdstad van Grenada is Saint George's en het overheidstype parlementaire democratie (parlement); a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 parochies en 1 afhankelijkheid; Carriacou en Petite Martinique, Saint Andrew, Saint David, Saint George, Saint John, Saint Mark, Saint Patrick. Met betrekking tot de economie van Grenada zijn belangrijke industriële producten voedsel en dranken, textiel, lichte assemblage, toerisme, bouw. Belangrijke landbouwproducten zijn bananen, cacao, nootmuskaat, foelie, citrus, avocado's, wortelgewassen, suikerriet, maïs, groenten,. De belangrijkste exportgoederen zijn nootmuskaat, bananen, cacao, fruit en groenten, kleding, foelie en de belangrijkste exportpartners zijn VS 28,4%, Japan 11%, Dominica 7,9%, St. Lucia 7,6%, Nederland 5,2%, Barbados 4,9%, St. Kitts en Nevis 4,8% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, industrieproducten, machines, chemicaliën, brandstof en de belangrijkste importpartners zijn VS 32,7%, Trinidad en Tobago 23,5%, China 6%, Japan 4,6% (2016). Hoe rijk is Grenada en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $14,700 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 38% (2008 schatting).


Kaart van GrenadaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy