Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: India

Atlas of World: India. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van India.

Hoofdpagina - Azië - India

Informatie over India

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van India. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van India. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van India hier:

India - Overzicht:

Wat moet je weten over India? Laten we beginnen met dit: De beschaving van de Indusvallei, een van 's werelds oudste, floreerde tijdens de 3e en 2e millennia voor Christus en breidde zich uit naar het noordwesten van India. Arische stammen uit het noordwesten infiltreerden rond 1500 voor Christus op het Indiase subcontinent; hun fusie met de eerdere Dravidische inwoners creëerde de klassieke Indiase cultuur. Het Maurya-rijk van de 4e en 3e eeuw v.Chr. - dat zijn hoogtepunt bereikte onder Ashoka - verenigde een groot deel van Zuid-Azië. De Gouden Eeuw, ingeluid door de Gupta-dynastie (vierde tot zesde eeuw na Christus) zag een bloei van Indiase wetenschap, kunst en cultuur. De islam verspreidde zich over het subcontinent in een periode van 700 jaar. In de 10e en 11e eeuw vielen Turken en Afghanen India binnen en vestigden het sultanaat van Delhi. In het begin van de 16e eeuw richtte keizer Babur de Mughal-dynastie op, die meer dan drie eeuwen over India regeerde. Europese ontdekkingsreizigers begonnen in de 16e eeuw voet aan de grond te krijgen in India. Tegen de 19e eeuw was Groot-Brittannië de dominante politieke macht geworden op het subcontinent. Het Brits-Indische leger speelde een vitale rol in beide wereldoorlogen. Jarenlang geweldloos verzet tegen de Britse overheersing, geleid door Mohandas Gandhi en Jawaharlal Nehru, leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van India, die in 1947 werd verleend. Grootschalig gemeentelijk geweld vond plaats voor en na de subcontinent verdeling in twee afzonderlijke staten - India en Pakistan. De buurlanden hebben drie oorlogen gevoerd sinds de onafhankelijkheid, waarvan de laatste in 1971 was en resulteerde in het feit dat Oost-Pakistan de onafhankelijke natie van Bangladesh werd. India' s kernwapens testen in 1998 moedigden Pakistan aan om zijn eigen tests uit te voeren in hetzelfde jaar. In november 2008 voerden terroristen uit Pakistan een reeks gecoördineerde aanslagen uit in Mumbai, het financiële kapitaal van India. Ondanks dringende problemen zoals aanzienlijke overbevolking, aantasting van het milieu, uitgebreide armoede en wijdverspreide corruptie, drijft de economische groei na de start van economische hervormingen in 1991 en een enorme jeugdige bevolking de opkomst van India als regionale en mondiale macht aan.

Geografie van India

Waar op de wereld is India? De locatie van dit land is Zuid-Azië, grenzend aan de Arabische Zee en de Golf van Bengalen, tussen Birma en Pakistan. Het totale gebied van India is 3,287,263 km2, waarvan 2,973,193 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: hoogvlakte (Deccan-plateau) in het zuiden, vlak naar de vlakte langs de Ganges, woestijnen in het westen, Himalaya in het noorden. Het laagste punt van India is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt Kanchenjunga 8.586 m. En het klimaat is varieert van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in de noordelijke.


Inwoners van India

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in India wonen. Het nummer is: 1,281,935,911 (7/2017 schatting). Dus dit is echt een enorme populatie. Wie woont hier? Indo-Arische 72%, Dravidische 25%, Mongoloid en andere 3 % (2000). Wat zijn de talen in India? Hindi 41%, Bengaals 8,1%, Telugu 7,2%, Marathi 7%, Tamil 5,9%, Urdu 5%, Gujarati 4,5%, Kannada 3,7%, Malayalam 3,2%, Oriya 3,2%, Punjabi 2,8%, Assamese 1,3 %, Maithili 1,2%, andere 5,9%. En de religies: hindoe 79,8%, moslim 14,2%, christen 2,3%, Sikh 1,7%, andere en niet-gespecificeerd 2% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 27.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 68.8 jaar. Waar wonen de mensen in India? Hier: met de opmerkelijke uitzondering van de woestijnen in het noordwesten, inclusief de Thar-woestijn, en de bergrand in het noorden, bestaat een zeer hoge bevolkingsdichtheid in het grootste deel van het land; de kern van de bevolking ligt in het noorden langs de oevers van de Ganges, met andere rivierdalen en zuidelijke kustgebieden die ook grote bevolkingsconcentraties hebben. De belangrijkste stedelijke gebieden van India zijn: NEW Delhi (hoofdstad) 25,703 miljoen; Mumbai 21.043 miljoen; Kolkata 11.766 miljoen; Bangalore 10.087 miljoen; Chennai 9,62 miljoen; Hyderabad 8.944 miljoen (2015).

Overheid en economie van India

De hoofdstad van India is New Delhi en het overheidstype federale parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 29 staten en 7 vakbondsgebieden; Andaman en Nicobar Eilanden, Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar, Chandigarh, Chhattisgarh, Dadra en Nagar Haveli, Daman en Diu, Delhi, Goa, Gujarat, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu en Kasjmir, Jharkhand, Karnataka, Kerala, Lakshadweep , Madhya Pradesh, Maharashtra, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Odisha, Puducherry, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Telangana, Tripura, Uttar Pradesh, Uttarakhand, West-Bengalen. Met betrekking tot de economie van India zijn belangrijke industriële producten textiel, chemicaliën, voedselverwerking, staal, transportmiddelen, cement, mijnbouw, aardolie, machines, software, geneesmiddelen. Belangrijke landbouwproducten zijn rijst, tarwe, oliehoudend zaad, katoen, jute, thee, suikerriet, linzen, uien, aardappelen; zuivelproducten, schapen, geiten, pluimvee; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolieproducten, edelstenen, voertuigen, machines, ijzer en staal, chemicaliën, farmaceutische producten, granen , kleding en de belangrijkste exportpartners zijn VS 16%, VAE 11,7%, Hong Kong 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn ruwe olie, edelstenen, machines, chemicaliën, kunstmest, kunststoffen, ijzer en staal en de belangrijkste importpartners zijn China 17%, VS 5,8%, VAE 5,4%, Saoedi-Arabië 5,2% , Zwitserland 4,2% (2016). Hoe rijk is India en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $7,200 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 21.9% (2011 schatting).


Kaart van IndiaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy