Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Kenia

Atlas of World: Kenia. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Kenia.


Informatie over Kenia

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Kenia. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Kenia. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Kenia hier:

Kenia - Overzicht:

Wat moet je weten over Kenia? Laten we beginnen met dit: Oprichter en bevrijdingsstrijdicoon Jomo Kenyatta leidde Kenia van onafhankelijkheid in 1963 tot zijn dood in 1978, toen vicevoorzitter Daniel MOI de macht greep in een constitutionele opvolging. Het land was een de facto eenpartijstaat van 1969 tot 1982, waarna de heersende Kenya African National Union (KANU) de grondwet veranderde om zichzelf de enige wettelijke partij in Kenia te maken. MOI is eind 1991 toegetreden tot interne en externe druk voor politieke liberalisering. De etnisch gefractioneerde oppositie kon KANU tijdens verkiezingen in 1992 en 1997 niet van zijn macht verjagen. Deze verkiezingen werden ontsierd door geweld en fraude, maar werden geacht de wil van de politiek te weerspiegelen. Keniaanse mensen. President MOI trad af in december 2002 na eerlijke en vreedzame verkiezingen. Mwai Kibaki, actief als kandidaat van de multi-etnische, verenigde oppositiegroep, de Nationale Regenboogcoalitie (NARC), versloeg KANU-kandidaat Uhuru Kenyatta, de zoon van de oprichtende president Jomo Kenyatta, en nam het voorzitterschap aan naar aanleiding van een campagne gericht op een anticorruptieplatform. Kibaki's herverkiezing in december 2007 bracht aanklachten van de verkiezingsuitslag van Oranje Democratische Beweging (ODM) kandidaat Raila Odinga en ontketende twee maanden van geweld waarbij ongeveer 1.100 mensen omkwamen. Door de Afrikaanse Unie gesponsorde bemiddeling onder leiding van de voormalige secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan, eind februari 2008, resulteerde in een machtsverdelingsovereenkomst waarmee Odinga in de herstelde positie van premier in de regering werd opgenomen. Het machtsverdelingsakkoord omvatte een brede hervormingsagenda, waarvan het belangrijkste element constitutionele hervorming was. In augustus 2010, Kenianen hebben met overweldigende meerderheid een nieuwe grondwet aangenomen in een nationaal referendum. De nieuwe grondwet introduceerde extra checks and balances voor de uitvoerende macht en een aanzienlijke overdracht van macht en middelen aan 47 nieuw gecreëerde provincies. Het elimineerde ook de positie van premier na de eerste presidentsverkiezingen onder de nieuwe grondwet, die plaatsvond in maart 2013. Uhuru Kenyatta won de verkiezingen en werd in april 2013 beëdigd; hij begon een tweede termijn in november 2017. Uhuru Kenyatta won de verkiezingen en werd in april 2013 beëdigd; hij begon een tweede termijn in november 2017. Uhuru Kenyatta won de verkiezingen en werd in april 2013 beëdigd; hij begon een tweede termijn in november 2017.

Geografie van Kenia

Waar op de wereld is Kenia? De locatie van dit land is Oost-Afrika, grenzend aan de Indische Oceaan, tussen Somalië en Tanzania. Het totale gebied van Kenia is 580,367 km2, waarvan 569,140 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laagvlakte opkomst tot centrale hooglanden in tweeën gesplitst door de Grote Slenk; vruchtbaar plateau in west. Het laagste punt van Kenia is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mount Kenya 5.199 m. En het klimaat is varieert van tropisch langs de kust tot dor in interio.


Inwoners van Kenia

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Kenia wonen. Het nummer is: 47,615,739. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Kikuyu 22%, Luhya 14%, Luo 13%, Kalenjin 12%, Kamba 11%, Kisii 6%, Meru 6%, andere Afrikaanse 15%, niet-Afrikaanse (Aziatische, Europese en Arabische) 1%. Wat zijn de talen in Kenia? Engels (officieel) , Kiswahili (officieel), veel inheemse talen. En de religies: christen 83% (protestant 47,7%, katholiek 23,4%, ander christen 11,9%), moslim 11,2%, traditionalisten 1,7%, andere 1,6%, geen 2,4%, niet-gespecificeerd 0,2% (2009 est. ). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64.3 jaar. Waar wonen de mensen in Kenia? Hier: Bevolking sterk geconcentreerd in het westen langs de oever van het Victoriameer; andere gebieden met een hoge dichtheid zijn de hoofdstad van Nairobi en in het zuidoosten langs de kust van de Indische Oceaan. De belangrijkste stedelijke gebieden van Kenia zijn: Nairobi (hoofdstad) 3.915 miljoen; Mombassa 1.104 miljoen (2015).

Overheid en economie van Kenia

De hoofdstad van Kenia is Nairobi en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 47 counties; Baringo, Bomet, Bungoma, Busia, Elgeyo / Marakwet, Embu, Garissa, Homa Bay, Isiolo, Kajiado, Kakamega, Kericho, Kiambu, Kilifi, Kirinyaga, Kisii, Kisumu, Kitui, Kwale, Laikipia, Lamu, Machakos, Makueni, Mandera , Marsabit, Meru, Migori, Mombasa, Murang'a, Nairobi City, Nakuru, Nandi, Narok, Nyamira, Nyandarua, Nyeri, Samburu, Siaya, Taita / Taveta, Tana River, Tharaka-Nithi, Trans Nzoia, Turkana, Uasin Gishu , Vihiga, Wajir, West Pokot. Met betrekking tot de economie van Kenia zijn belangrijke industriële producten kleinverbruikersartikelen (plastic, meubels, batterijen, textiel, kleding, zeep, sigaretten, meel), landbouwproducten, tuinbouw, olieraffinage; aluminium, staal, lood; cement, commerciële scheepsreparatie, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Thee, koffie, maïs, tarwe, suikerriet, fruit, groenten; zuivelproducten, rundvlees, vis, varkensvlees, gevogelte, eieren. De belangrijkste exportgoederen zijn thee, tuinbouwproducten, koffie, aardolieproducten, vis, cement en de belangrijkste exportpartners zijn Uganda 10,1%, Tanzania 8,6%, VS 7,7%, Nederland 7,4%, VK 7,3%, VAE 4,6% , Pakistan 4,5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, aardolieproducten, motorvoertuigen, ijzer en staal, harsen en kunststoffen en de belangrijkste importpartners zijn China 24,1%, India 11,2%, VAE 7,7%, Japan 5,4% (2016). Hoe rijk is Kenia en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,500 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 43.4% (2012 schatting).


Kaart van KeniaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy