Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Rusland

Atlas of World: Rusland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Rusland.

Hoofdpagina - Azië - Rusland

Informatie over Rusland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Rusland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Rusland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Rusland hier:

Rusland - Overzicht:

Wat moet je weten over Rusland? Laten we beginnen met dit: Opgericht in de 12e eeuw, kon het Prinsdom van Muscovy ontstaan ​​uit meer dan 200 jaar Mongoolse overheersing (13e-15e eeuw) en geleidelijk omringende vorstendommen veroveren en absorberen. In het begin van de 17e eeuw zette een nieuwe Romanov-dynastie dit beleid van uitbreiding over Siberië naar de Stille Oceaan voort. Onder Peter I (regeerde 1682-1725) werd de hegemonie uitgebreid naar de Oostzee en het land werd omgedoopt tot het Russische rijk. Tijdens de 19e eeuw werden meer territoriale overnames gedaan in Europa en Azië. De nederlaag in de Russisch-Japanse oorlog van 1904-05 droeg bij tot de revolutie van 1905, wat resulteerde in de vorming van een parlement en andere hervormingen. Herhaalde verwoestende nederlagen van het Russische leger in de Eerste Wereldoorlog leidden tot wijdverbreide rellen in de grote steden van het Russische rijk en tot de omverwerping in 1917 van het keizerlijke huishouden. De communisten onder Vladimir Lenin grepen snel daarna de macht en vormden de USSR. De meedogenloze heerschappij van Iosif Stalin (1928-53) versterkte het communistische bewind en de Russische dominantie van de Sovjet-Unie ten koste van tientallen miljoenen levens. Na het verslaan van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van een alliantie met de VS (1939-1945), breidde de USSR zijn territorium en invloed uit in Oost-Europa en ontpopte zich als een wereldmacht. De USSR was de belangrijkste tegenstander van de VS tijdens de Koude Oorlog (1947-1991). De Sovjet-economie en -maatschappij stagneerden in de decennia na Stalin's regering, totdat algemeen secretaris Mikhail Gorbachev (1985-91) glasnost (openheid) en perestroika (herstructurering) introduceerde in een poging het communisme te moderniseren, maar zijn initiatieven lanceerden onbedoeld krachten die in december 1991 de USSR versplinterden in Rusland en 14 andere onafhankelijke republieken. Na economische en politieke beroering tijdens de ambtstermijn van President Boris Jeltsin (1991-99), verschoof Rusland naar een gecentraliseerde autoritaire staat onder leiding van president Vladimir Poetin (2000-2008, 2012-heden) waarin het regime probeert zijn regel te legitimeren door middel van beheerd verkiezingen, populistische oproepen, een buitenlands beleid gericht op het verbeteren van de geopolitieke invloed van het land en op grondstoffen gebaseerde economische groei. Rusland wordt geconfronteerd met een grotendeels ingetogen rebellenbeweging in Tsjetsjenië en enkele andere omliggende regio's,

Geografie van Rusland

Waar op de wereld is Rusland? De locatie van dit land is Noord-Azië grenzend aan de Noordelijke IJszee, zich uitstrekkend van Europa (het gedeelte ten westen van de Oeral) tot de Noord-Stille Oceaan. Het totale gebied van Rusland is 17,098,242 km2, waarvan 16,377,742 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: brede vlakte van de Arctische kust met lage heuvels ten westen van de Oeral; uitgestrekt naaldbos en toendra in Siberië; hooglanden en bergen langs de zuidelijke grensstreken. Het laagste punt van Rusland is Kaspische Zee -28 m, het hoogste punt Gora El'brus 5.642 m (hoogste punt van Europa). En het klimaat is varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentaal in een groot deel van Europees Rusland ; subarctisch in Siberië tot toendraklimaat in het poolnoorden; de winters variëren van koel langs de kust van de Zwarte Zee tot ijskoud in Siberië; de zomers variëren van warm in de steppen tot afkoelen langs de.


Inwoners van Rusland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Rusland wonen. Het nummer is: 142,257,519 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? Russisch 77,7%, Tataar 3,7%, Oekraïens 1,4%, bashkir 1,1%, Tsjoevasj 1%, Tsjetsjeen 1%, andere 10,2%, niet-gespecificeerd 3,9%. Wat zijn de talen in Rusland? Russisch (officieel) 85,7%, Tataar 3,2%, Tsjetsjeen 1%, andere 10,1%. En de religies: Russisch-orthodox 15-20%, moslim 10-15%, andere christen 2% (2006 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 39.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 71 jaar. Waar wonen de mensen in Rusland? Hier: de bevolking is sterk geconcentreerd in de meest westelijke helft van het land, van de Oostzee tot de Kaspische Zee en oostwaarts evenwijdig aan de Kazachse grens; elders worden grote. De belangrijkste stedelijke gebieden van Rusland zijn: hoeveelheden geïsoleerd en meestal gevonden in het zuiden van Moskou (hoofdstad) 12,166 miljoen; Sint-Petersburg 4,993 miljoen; Novosibirsk 1,497 miljoen; Yekaterinburg 1,379 miljoen; Nizhniy Novgorod 1.212 miljoen; Samara 1.164 miljoen (2015).

Overheid en economie van Rusland

De hoofdstad van Rusland is Moskou en het overheidstype semi-presidentiële federatie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 46 provincies (oblasti, enkelvoud - oblast), 21 republieken (respubliki, singular - respublika), 4 autonome okrugs (avtonomnyye okrugi, singular - avtonomnyy okrug), 9 krays (kraya, singular - kray), 2 federale steden (goroda, enkelvoud - Gorod), en 1 autonome oblast (avtonomnaya oblast '). Met betrekking tot de economie van Rusland zijn belangrijke industriële producten compleet assortiment mijnbouw- en mijnbouwindustrieën die kolen, olie, gas, chemicaliën en metalen produceren; alle vormen van machinebouw van walserijen tot krachtige vliegtuigen en ruimtevoertuigen; defensie-industrieën (inclusief radar, raketproductie, geavanceerde elektronische componenten), scheepsbouw; uitrusting voor weg- en railvervoer; communicatie middelen; landbouwmachines, tractoren en bouwmachines; uitrusting voor het opwekken en overbrengen van elektrische energie; medische en wetenschappelijke instrumenten; duurzame consumptiegoederen, textiel, levensmiddelen, ambachten. Belangrijke landbouwproducten zijn Graan, suikerbieten, zonnebloempitten, groenten, fruit; rundvlees, melk. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie en aardolieproducten, aardgas, metalen, hout en houtproducten, chemicaliën en een breed scala aan civiele en militaire producten en de belangrijkste exportpartners zijn Nederland 10,5%, China 10,3%, Duitsland 7,8%, Turkije 5%, Italië 4,4%, Wit-Rusland 4,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, voertuigen, farmaceutische producten, plastic, halffabrikaten van metaalproducten, vlees, fruit en noten, optisch en medisch instrumenten, ijzer, staal en de belangrijkste importpartners zijn China 21,6%, Duitsland 11%, VS 6,3%, Frankrijk 4,8%, Italië 4,4%, Wit-Rusland 4,3% (2016). Hoe rijk is Rusland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $27,900 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 13.3% (2015 schatting).


Kaart van RuslandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy