Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Saint-Pierre en Miquelon

Atlas of World: Saint-Pierre en Miquelon. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Saint-Pierre en Miquelon.

Hoofdpagina - Noord-Amerika - Saint-Pierre en Miquelon

Informatie over Saint-Pierre en Miquelon

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Saint-Pierre en Miquelon. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Saint-Pierre en Miquelon. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Saint-Pierre en Miquelon hier:

Saint-Pierre en Miquelon - Overzicht:

Wat moet je weten over Saint-Pierre en Miquelon? Laten we beginnen met dit: De eilanden, die voor het eerst door de Fransen in het begin van de 17e eeuw werden beslecht, vormen het enige resterende overblijfsel van de eens zo grote Noord-Amerikaanse bezittingen van Frankrijk. Ze bereikten de status van een overzeese gemeenschap in 2003.

Geografie van Saint-Pierre en Miquelon

Waar op de wereld is Saint-Pierre en Miquelon? De locatie van dit land is Noord-Noord-Amerika, eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan, ten zuiden van Newfoundland (Canada). Het totale gebied van Saint-Pierre en Miquelon is 242 km2, waarvan 242 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal kale rotsen. Het laagste punt van Saint-Pierre en Miquelon is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mourne de la Grande Montagne 240 m. En het klimaat is koud en nat, met aanzienlijke mist en mist ; lente en herfst zijn vaak winderig.


Inwoners van Saint-Pierre en Miquelon

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Saint-Pierre en Miquelon wonen. Het nummer is: 5,533 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Basken en Bretons (Franse vissers). Wat zijn de talen in Saint-Pierre en Miquelon? Frans (officieel). En de religies: Rooms-katholiek 99%, overig 1%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 46.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80.6 jaar. Waar wonen de mensen in Saint-Pierre en Miquelon? Hier: grootste deel van de bevolking is te vinden op het eiland Saint Pierre; een kleine nederzetting bevindt zich aan de noordkant van Miquelon Eiland. De belangrijkste stedelijke gebieden van Saint-Pierre en Miquelon zijn: Saint-pierre (hoofdstad) 5.000 (2014).

Overheid en economie van Saint-Pierre en Miquelon

De hoofdstad van Saint-Pierre en Miquelon is Saint-Pierre en het overheidstype parlementaire democratie (territoriale raad); overzeese collectiviteit van Frankrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (territoriale overzeese collectiviteit van Frankrijk); opmerking - er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 2 gemeenten bij de tweede bestelling - Saint Pierre, Miquelon. Met betrekking tot de economie van Saint-Pierre en Miquelon zijn belangrijke industriële producten visverwerking en supply base voor de vissersvloten; toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Groenten; pluimvee, runderen, schapen, varkens; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn vis en visproducten, sojabonen, dierenvoer, weekdieren en schaaldieren, vossen nertsenvelgen en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn vlees, kleding, brandstof, elektrische apparatuur, machines, bouwmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Saint-Pierre en Miquelon en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $34,900 (2006 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Saint-Pierre en MiquelonGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy