Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Amerikaanse Maagdeneilanden

Atlas of World: Amerikaanse Maagdeneilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Amerikaanse Maagdeneilanden.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Amerikaanse Maagdeneilanden

Informatie over Amerikaanse Maagdeneilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Amerikaanse Maagdeneilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Amerikaanse Maagdeneilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Amerikaanse Maagdeneilanden hier:

Amerikaanse Maagdeneilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Amerikaanse Maagdeneilanden? Laten we beginnen met dit: De Denen hebben de controle over de zuidelijke Maagdeneilanden Saint Thomas, Saint John en Saint Croix tijdens de 17e en vroege 18e eeuw. Suikerriet, geproduceerd door Afrikaanse slavenarbeid, leidde in de 18e en de vroege 19e eeuw tot de economie van het eiland. In 1917 kochten de VS de Deense bedrijven, die sinds de afschaffing van de slavernij in 1848 in economische neergang waren. Op 6 september 2017 passeerde de orkaan Irma de noordelijke Maagdeneilanden van Sint Thomas en Sint Jan en veroorzaakte ernstige schade aan gebouwen, wegen, de luchthaven op Saint Thomas, communicatie en elektriciteit. Minder dan twee weken later passeerde orkaan Maria het eiland Saint Croix op de zuidelijke Maagdeneilanden en veroorzaakte aanzienlijke schade met zware wind en overstromende regens.

Geografie van Amerikaanse Maagdeneilanden

Waar op de wereld is Amerikaanse Maagdeneilanden? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten van Puerto Rico. Het totale gebied van Amerikaanse Maagdeneilanden is 1,910 km2, waarvan 346 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal heuvelachtig tot ruig en bergachtig met weinig vlak land. Het laagste punt van Amerikaanse Maagdeneilanden is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Crown Mountain 474 m. En het klimaat is subtropisch, getemperd door oostelijke passaatwinden, relatief lage luchtvochtigheid, weinig variatie in seizoensafhankelijke temperatuur; regenseizoen september tot Novembe.


Inwoners van Amerikaanse Maagdeneilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Amerikaanse Maagdeneilanden wonen. Het nummer is: 107,268 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 76%, wit 15,6%, Azië 1,4%, overig 4,9%, gemengd 2,1%. Wat zijn de talen in Amerikaanse Maagdeneilanden? Engels 71,6%, Spaans of Spaans Creools 17,2%, Frans of Frans Creools 8,6%, andere 2,5% (2010 est.). En de religies: Protestant 59% (Baptist 42%, Episcopalian 17%), Rooms-katholiek 34%, andere 7%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 79.4 jaar. Waar wonen de mensen in Amerikaanse Maagdeneilanden? Hier: terwijl de totale bevolkingsdichtheid op de eilanden relatief laag is, concentraties verschijnen rond Charlotte Amalie op St. Thomas en Christiansted op St. Croix. De belangrijkste stedelijke gebieden van Amerikaanse Maagdeneilanden zijn: Charlotte Amalie (hoofdstad) 52.000 (2014).

Overheid en economie van Amerikaanse Maagdeneilanden

De hoofdstad van Amerikaanse Maagdeneilanden is Charlotte Amalie en het overheidstype Presidentiële democratie; een autonoom territorium van de VS. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (grondgebied van de VS); er zijn geen first-order administratieve afdelingen zoals gedefinieerd door de Amerikaanse regering, maar er zijn 3 eilanden in de tweede orde; Saint Croix, Saint John, Saint Thomas. Met betrekking tot de economie van Amerikaanse Maagdeneilanden zijn belangrijke industriële producten toerisme, horloge assemblage, rum distillatie, bouw, farmaceutische producten, elektronica. Belangrijke landbouwproducten zijn Fruit, groenten, sorghum; Senepol vee. De belangrijkste exportgoederen zijn Rum en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, consumptiegoederen, bouwmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Amerikaanse Maagdeneilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $36,100 (2013 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 28.9% (2002 schatting).


Kaart van Amerikaanse MaagdeneilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy